Omgeving

Mooie ruime stranden

Sinds mensenheugenis zijn zee en strand een bron van inspiratie, maar ook ontspanning. Ameland heeft maar liefst 27 kilometer wit Noordzeestrand, de grote attractie van het eiland! U kunt er eindeloos wandelen en uitwaaien, schelpen zoeken of kastelen bouwen en er is ruimte voor sport en spel, zoals paardrijden en vliegeren. ’s Zomers een paradijs voor jong en oud. Er zijn bewaakte badstranden, ter hoogte van de dorpen, waar u veilig kunt zwemmen en zonnebaden.

Golfen

Ameland beschikt over een volwaardige 9-holes golfbaan (GVB verplicht) en een 9-holes Par 3 baan. Vanaf de bungalow ligt de baan op ongeveer 400 meter. Voor meer informatie en het reserveren van starttijden kunt u terecht op: www.golfbaanameland.nl

Fietsen en wandelen

Negentig kilometer fietspad slingert zich door een afwisselend landschap, u kunt iedere dag een andere route kiezen zonder in herhaling te vallen. Wie liever wandelt kan dat doen aan de hand van uitgekiende wandelroutes die u langs de mooiste plekjes van het eiland voeren.

Voor de kinderen

Wilt u afwisseling? dan kunt u dagen doorbrengen in recreatiegebieden De Vleijen en De Aanleg. Kinderen kunnen hier naar hartelust poedelen, spartelen, klimmen en klauteren, duiken en spelevaren. Boog-, hang- en touwbruggetjes vormen de verbindingen tussen ruige speelterreintjes.

Vissen en varen

Sportvissers kunnen te kust en te keur vissen langs Wad of Noordzee. Voor elk wat wils. Voor wie van varen houdt worden boottochten naar de Robbenbank, Terschelling en Schiermonnikoog georganiseerd. Een strandrit met de Strandexpress naar het natuurgebied de Hon is een ware belevenis. Ook surfen en kitesurfen is op Ameland mogelijk!

Paardrijden

Voor paardenliefhebbers zijn in het dorp stallen van waaruit zij bijvoorbeeld een prachtige rit over het strand kunnen maken.

Bereikbaarheid eiland

Het eiland is per boot bereikbaar. Als u met uw auto of motorvoertuig naar het eiland komt, dient u daarvoor een reservering te boeken. Voor meer informatie over de vaartijden en tarieven verwijzen we u graag naar de website van Wagenborg Passagiersdiensten. www.wpd.nl

Ook beschikt Ameland over een vliegveld. Meer informatie is beschikbaar op de website van Gemeente Ameland. www.ameland.nl